Dokumentumok

Szerzői jog, adatvédelem

Szerzői jog, adatvédelem

1. Jogi nyilatkozat, szerzői jogok

A www.torokbalint.hu és www.csupaszivovi.hu honlapok (továbbiakban honlapok) tulajdonosa Törökbálint Város Önkormányzata.

A honlapok látogatásával a látogató elfogadja a honlapok tulajdonosa által meghatározott feltételeket. A honlapok tulajdonosa megtesz minden ésszerű erőfeszítést annak érdekében, hogy a honlapokon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek, az esetleges pontatlan adatközlésből eredő károkért azonban nem felel.

A tulajdonos nem felel továbbá azokért a tartalmakért, amelyeket a honlapokon a felhasználók közvetlenül helyeznek el.

A honlapok olyan linkeket tartalmazhatnak, amelyek más internetes oldalakra vezetnek. Ezen oldalak tartalmáért a tulajdonos semmilyen felelősséget nem vállal. A tulajdonos fenntartja ugyanakkor magának a jogot arra, hogy a honlapokra külső felhasználók által feltett külső linkeket ellenőrizze, szükség esetén törölje.

A www.torokbalint.hu és www.csupaszivovi.hu honlapokon található tartalom – ide értve többek között az oldalak felépítését, kivitelezését, az oldalakon található szövegeket, képeket, fényképeket, grafikákat, illusztrációkat, hang- és videó anyagokat – Törökbálint Város Önkormányzatának, valamint a honlapokat készítő és szerkesztő WR Soft Számítástechnikai Bt-nek a közös szellemi alkotása. A honlapok tartalma, illetve bármilyen alkotóeleme – a szabad felhasználás eseteit kivéve – csak a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezéseinek megfelelően, Törökbálint Város Önkormányzatának előzetes írásos engedélyével használható fel. Ha egy konkrét elemben (pl. szöveg, grafika, kép, fénykép) más forrás van feltüntetve, a felhasználáshoz a szerző hozzájárulása szükséges.

A honlapokon megtalálható önkormányzati hírek, közlemények, felhívások a forrás – azaz a www.torokbalint.hu vagy Törökbálint hivatalos honlapja vagy www.csupaszivovi.hu vagy "Csupaszív" Kétnyelvű Óvoda hivatalos honlapja – megjelölésével szabadon felhasználhatók az abban található információk megváltoztatása nélkül.

Törökbálint Város Önkormányzatának előzetes írásos engedélye nélkül a honlapok szerzői jogi védelem alatt álló elemei nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban. A honlapok, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme közlési engedély esetén sem változtatható meg és nem használható fel a honlapok tartalmától eltérő célra.


2. Adatvédelmi szabályok

Törökbálint Város Önkormányzatának célja, hogy biztosítsa mind a honlapok látogatói, mind a honlapokon regisztrálók személyes adatainak védelmét. Az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével járunk el.

A honlapokon személyes adatok megadását csak az alábbi, regisztrációt igénylő menüpontok esetében kérjük:

  1. Törökbálint honlap: Törökbálint e-hírlevél
  2. Törökbálint honlap: partnerségi egyeztetés
  3. Törökbálint honlap: konferencia regisztráció

A tulajdonos a regisztráció során a regisztrációhoz szükséges adatokon kívül egyéb adatokat nem gyűjt, és nem szerez meg. A regisztráló adatainak kezeléséhez regisztrációjával adja meg hozzájárulását. A tulajdonos a regisztráció során megadott adatokat kizárólag az ott megjelölt célra használja fel. A regisztrációs eljárásban megszerzett adatok 3. személy részére semmilyen formában nem adhatók át. A rögzített adatokat a tulajdonos törli a nyilvántartásából, amennyiben az adattárolás feltételei már nem állnak fenn. A regisztráció során megadott adatokról a tulajdonos adatbázist nem hoz létre, azokat statisztikai célokra sem használja fel.